Blue Flower

Dyplomowany dietetyk posiadający długoletnie doświadczenie w indywidualnej pracy z Pacjentem (dzieci, osoby dorosłe). Posiada również wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu grup dla osób z zaburzeniami odżywiania (bulimia, zespół kompulsywnego objadania się, zespół nocnego objadania się).

Swoją wiedzę zdobyła podczas studiów na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz na Kierunku Dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Praktyczną wiedzę na temat żywienia i motywowania Pacjenta do zmiany nawyków żywieniowych zdobyła podczas pracy w prywatnych poradniach dietetycznych oraz w warszawskich placówkach medycznych, w tym w Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym (Banacha) oraz Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym (Litewska).

Marta Turczyńska dietetykDyplomowany dietetyk, absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW na kierunku Dietetyka. Wiedzę zdobywała również na Universiteit Gent wydział - Bioscience Engineering.

Obecnie rozpoczynam studia podyplomowe na kierunku Psychodietetyka w Szkole Wyższej Psychologii Społecznej, ponieważ wierzę, że nie można skutecznie walczyć z problemami żywieniowymi bez wiedzy o ich przyczynach, które bardzo często mają podłoże psychologiczne.

Praktykę zawodową zdobyłam m.in. w Szpitalu Specjalistycznym im. Świętej Rodziny, Instytucie „Pomnik - Centrum Zdrowia Dziecka”, Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki  oraz dziale żywienia w firmie Sodexo Polska.