Blue Flower

Dyplomowany dietetyk posiadający długoletnie doświadczenie w indywidualnej pracy z Pacjentem (dzieci, osoby dorosłe). Posiada również wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu grup dla osób z zaburzeniami odżywiania (bulimia, zespół kompulsywnego objadania się, zespół nocnego objadania się).

Swoją wiedzę zdobyła podczas studiów na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz na Kierunku Dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Praktyczną wiedzę na temat żywienia i motywowania Pacjenta do zmiany nawyków żywieniowych zdobyła podczas pracy w prywatnych poradniach dietetycznych oraz w warszawskich placówkach medycznych, w tym w Samodzielnym Publicznym Centralnym Szpitalu Klinicznym (Banacha) oraz Samodzielnym Publicznym Dziecięcym Szpitalu Klinicznym (Litewska).

Zawodowo bierze czynny udział w licznych szkoleniach i konferencjach, prowadzi warsztaty zdrowego odżywiania dla dzieci i dorosłych oraz występuje jako niezależny ekspert ds. żywienia w programach radiowych i telewizyjnych.

W bezpośredniej pracy z Pacjentem opiera się na dokładnym poznaniu oczekiwań i pragnień Pacjenta oraz zbudowaniu z nim dobrej i konstruktywnej relacji. W życiu prywatnym oraz zawodowym kieruje się zasadą, iż najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie.

 

 

Na pierwszą wizytę warto zabrać ze sobą:

  • 3-dniowy dziennik bieżącego spożycia (plik do pobrania), w który przez trzy kolejne dni będziesz dokładnie notował to co zjadłaś/ zjadłeś,
  • ostatnie wyniki badan krwi (termin ważności badań to ostatnie 3 miesiące),
  • wykaz obecnie przyjmowanych leków,
  • warto przypomnieć sobie historie przebiegu swojej choroby.